Būk saugus elektroninėje erdvėje!

Google+

*spausdinti*

„Google+“ yra socialinis tinklas, priklausantis kompanijai „Google“. Šio socialinio tinklo naudotojai gali pranešti apie pastebėtą neteisėtą ir (ar) žalingą turinį (netinkamus įrašus, nuotraukas, vaizdinę medžiagą arba profilius) tinklo valdytojams.

„Google+“ turi savo taisykles, kurios nustato, kas šiame socialiniame tinkle leidžiama, o kas ne.

 

Apie ką galiu pranešti „Google+“?

 

Apie pažeidimus, susijusius su tapatybe

  • Kitų žmonių konfidencialios asmeninės informacijos bendrinimą.
  • Kito asmens paskyros naudojimą be jo leidimo.
  • Apsimetinėjimą kitu asmeniu arba netikrų profilių kūrimą.

 

Apie įžeidžiančius įrašus

  • Priekabiavimą arba tyčiojimąsi iš kito asmens.
  • Neapykantą tam tikroms grupėms dėl rasės ar etninės kilmės, religijos, negalios, lyties, amžiaus, tautybės, karinės tarnybos ar seksualinės orientacijos (lytinės tapatybės).
  • Smurtinį turinį.

 

Neteisėtą veiklą

  • Įrašus, kuriais reklamuojama neteisėta veikla arba kontroliuojamų prekių ir paslaugų pardavimas (pvz., alkoholio ir tabako).

 

Pornografiją ir pedofiliją

  • Vaizdus, kuriuose seksualiai išnaudojami vaikai.
  • Pornografiją.

 

Pranešti apie netinkamą turinį „Google+“ administracijai gali tik šiame socialiniame tinkle užsiregistravę naudotojai.

Norėdami pranešti apie pastebėtą netinkamą turinį, ieškokite išskleidžiamojo meniu rodyklės viršutiniame dešiniajame įrašo kampe arba vėliavėlės viršutiniame dešiniajame komentaro kampe.

 

Jei turinys pažeidžia „Google+“ taisykles, jis bus pašalintas iš socialinio tinklo arba bus užblokuotas jį paskelbęs naudotojas

 

Asmens blokavimas

Jei norite uždrausti asmenims susisiekti su jumis „Google+“ sistemoje, galite juos užblokuoti. Jei užblokuosite asmenį, per 24 val. „Google+“ atliks šiuos pakeitimus:

  • Jūs nebepriklausysite vienas kito draugų ratui. Būsite pašalinti iš to asmens draugų rato, ir jis negalės jūsų pakviesti draugauti iš naujo, kol jūs nepanaikinsite blokavimo. Asmuo bus pašalintas ir iš jūsų draugų, įskaitant ir išplėstuosius ratus.
  • Asmuo nebematys jūsų įrašų. Po to, kai jį užblokuosite, asmuo nebegalės matyti jūsų įrašų arba komentarų, kuriuos rašysite apie kitų žmonių įrašus.
  • Asmuo nebegalės susisiekti su jumis „Google+“ arba „Google Hangout“. Asmuo nebegalės minėti jūsų savo įrašuose arba komentaruose. Tačiau, jei užblokuotas asmuo žino jūsų el. pašto adresą, jis galės siųsti jums el. laiškus.

 

Svarbu: Asmuo yra blokuojamas tik tada, kai jis yra prisijungęs prie savo „Google+“ paskyros. Pvz., jei asmuo, kurį užblokavote, yra prisijungęs, jis nematys jūsų viešųjų įrašų. Bet, jei toks asmuo nėra prisijungęs, jis galės matyti šiuos įrašus.

Užduokite mums klausimą

Kaip saugiai apsipirkti elektroninėse parduotuvėse

Ką daryti negavus prekių, pirktų internete

IP

 

Naujienų prenumerata

Užsisakyti