BDAR

Slapukų naudojimo taisyklės

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. cookies). Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Susipažinkite su slapukų naudojimo taisyklėmis


RRT sulaukė 78 proc. daugiau pranešimų apie draudžiamą skleisti ir neigiamą poveikį nepilnamečiams darantį turinį

RRT sulaukė 78 proc. daugiau pranešimų apie draudžiamą skleisti ir neigiamą poveikį nepilnamečiams darantį turinį

„Iš visų gautų pranešimų, būtent pranešimų apie vaikų seksualinio išnaudojimo vaizdus, palyginti su analogišku ketvirčiu pernai, padaugėjo beveik du kartus. Jų gavome apie 200”, - sako Irma Kazlienė, RRT skaitmeninių paslaugų grupės vadovė.

RRT ekspertams ištyrus kiekvieną gautą pranešimą, pasitvirtino 69 proc., arba 512 pranešimų. Iš jų 273 pranešimai buvo pasikartojantys.

Didžioji dalis naujų pranešimų (186) apie vaikų seksualinio išnaudojimo vaizdus persiųsti kitų šalių interneto karštosioms linijoms, tarptautinės interneto karštųjų linijų asociacijos INHOPE narėms. 

„Likusią dalį pranešimų persiuntėme įvairių šalių interneto paslaugų teikėjams, svetainių savininkams, socialinių tinklų valdytojams su NTD (angl. Notice and Take Down) žyma apie jų svetainėse ar tinkluose esantį draudžiamą skleisti interneto turinį, nurodant, kad jis būtų kuo skubiau pašalintas. Taip pat bendradarbiaujame su Policijos departamentu bei Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, kuriems operatyviai persiunčiame pranešimus“, – aiškina I. Kazlienė.

Šį ketvirtį 13 pranešimų persiųsta tolesniam tyrimui Policijos departamentui, įtarus draudžiamą skleisti turinį Lietuvos tarnybinėse stotyse, o 6 pranešimai buvo persiųsti tolesniam tyrimui ir Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai, įtarus nepilnamečiams neigiamą poveikį galintį daryti turinį.

„Mūsų ekspertai nuo liepos iki rugsėjo taip pat suteikė 117 konsultacijų saugumo internete, interneto turinio blokavimo, turinio filtravimo priemonių bei socialinių tinklų naudojimo klausimais. Daugiausiai, net 80 proc. užklausų buvo dėl užgrobtų socialinių tinklų paskyrų“, – atskleidžia RRT skaitmeninių paslaugų klausimų ekspertė.

Šaltinis: RRT

Paskelbimo data - 2023-10-19 14:10

Susiję straipsniai

Sausį gauta net tris kartus daugiau pranešimų į interneto karštąją liniją

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) interneto karštoji linija sausį sulaukė daugiau nei 300 pranešimų. Palyginti su pernai sausiu, pranešimų skaičius...

RRT naudojamas dirbtinio intelekto įrankis nelegaliam ir žalingam turiniui aptikti pateko į Baltijos šalių tvarumo apdovanojimų finalą

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) naudojamas ir „Oxylabs“ sukurtas dirbtinio intelekto įrankis, skirtas neteisėtam ir žalingam...

RRT sulaukė 65 proc. daugiau pranešimų apie draudžiamą skleisti ir neigiamą poveikį nepilnamečiams darantį turinį

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) interneto karštąja linija „Švarus internetas“ šių metų II ketvirtį  gavo 487 pranešimus apie draudžiamą skleisti ir...