BDAR

Slapukų naudojimo taisyklės

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. cookies). Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Susipažinkite su slapukų naudojimo taisyklėmis


Jūs turite galią sustabdyti CSAM

Jūs turite galią sustabdyti CSAM

Pranešimas - tai internetinė URL nuoroda į galimai neteisėto turinio nuotraukas ir vaizdo įrašus. Viename pranešime gali būti neribotas nuotraukų ir vaizdo įrašų skaičius. 2018 m. per ICCAM sistemą buvo apsikeista 155 240 CSAM (vaikų seksualinio išnaudojimo medžiaga) turinio pranešimais, t. y. nuo 2017 m. pranešimų kiekis padidėjo beveik 80 proc., iš šių pranešimų 226 999 nuotraukos ir vaizdo įrašai buvo įvertinti kaip neteisėti (INHOPE, 2019).

Visos interneto karštosios linijos tiria CSAM pranešimus, daugelis karštųjų linijų taip pat užsiima ir kitokio tipo turiniu. Pavyzdžiui, kai kurios karštosios linijos nagrinėja išimtinai tik su vaikų seksualinio išnaudojimo medžiaga susijusius pranešimus, o kitos, pvz., JAV karštoji linija „CyberTipline“, nagrinėja daugybę su vaikais susijusių pranešimų rūšių: vaikų seksualinio išnaudojimo medžiaga, vaikų seksualinis viliojimas internete, prekyba vaikais, seksualinis priekabiavimas prie vaikų, vaikų sekso turizmas, apgaulingi domenų vardai, klaidinantis žodinis ir skaitmeninių vaizdų turinys internete, vaikams išsiųsta nepageidaujama ar nepadori medžiaga.

Svarbu žinoti, apie kokį turinį galite pranešti savo šalies interneto karštajai linijai. Tikslingai pateikta informacija padeda mūsų karštosioms linijoms efektyviai reaguoti į gaunamus pranešimus. Prieš pateikdami pranešimą karštajai linijai, išsiaiškinkite, su kokiu turiniu dirba jūsų šalies karštoji linija.

Kaip pranešti?

Raskite savo šalies interneto karštąją liniją mūsų internetinėje svetainėje adresu: www.inhope.org ir papunkčiui užpildykite pranešimo formą. Formoje reikia pateikti esminę informaciją apie turinį (paprastai tai trumpas pagrindinės informacijos apie pranešamą turinį aprašas ir langas, leidžiantis įterpti pranešamo turinio URL nuorodą). Visi pranešimai gali būti pateikiami anonimiškai!

Šaltinis: INHOPE

Paskelbimo data - 2020-12-16 12:12

Susiję straipsniai

Kaip saugiai naudotis programėle „Instagram“

Vienas populiariausių nuotraukų, vaizdo įrašų ir kt. turinio dalinimosi socialinis tinklas „Instagram“ skelbia, jog turi daugiau nei 1 mlrd. bent...

„Instagram“ saugumo ir privatumo nustatymų rekomendacijos

„Instagram“, yra vienas iš populiariausių nuotraukų ir vaizdo įrašų dalijimosi socialinių tinklų.

Po jūsų pranešimų - tyrimai ir suėmimai

Kiekvienas anoniminis pranešimas gali būti ypač naudingas. Interneto karštosios linijos, INHOPE narės, turi daugybę sėkmės istorijų, kuriose...