BDAR

Slapukų naudojimo taisyklės

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. cookies). Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Susipažinkite su slapukų naudojimo taisyklėmis


Ką daryti su neįgalaus arba mirusio žmogaus „Facebook“ paskyra ?

Pateikę prašymą, neįgalaus arba mirusio žmogaus artimas šeimos narys ar testamento vykdytojai, gali šio žmogaus „Facebook“ paskyrą ištrinti. Taip pat artimas šeimos narys ar testamento vykdytojai gali nuspręsti išsaugoti mirusio žmogaus paskyrą tokiam asmeniui atminti. Tokiu atveju, paskyroje esanti informacija lieka, bet tokiu atveju ją galima tik peržiūrėti, keisti informacijos šioje paskyroje negalima. Pateikdami prašymą „Facebook“ administracijai, turėsite patvirtinti kad esate artimas šeimos narys ar testamento vykdytojas. Tapatybės patvirtinimo instrukcijas "Facebook" atsiųs jūsų nurodytu el. pašto adresu. Norėdami pranešti „Facebook“ apie neįgalų arba mirusį žmogų, pasinaudokite šia „Facebook“ tinklalapyje pateikiama forma
Įrašykite savo elektroninio pašto adresą, asmens, dėl kurio kreipiatės, „Facebook“ paskyroje naudojamą vardą, nuorodą į šio asmens „Facebook“ paskyrą ir šio asmens „Facebook“ paskyroje naudotą el. pašto adresą. Pasirinkite vieną iš keturių galimų prašymo variantų:

• „Įamžinkite šią paskyrą“ (angl. Please memorialize this account). Pasirinkę šią parinktį, turėsite pridėti mirties liudijimo ar kito atitinkamo dokumento kopiją bei įrašyti mirties datą.
• „Pašalinkite šią paskyrą, nes jos savininkas miręs“ (angl. Please remove this account because the account owner is deceased). Pasirinkę šią parinktį, turite pridėti mirties liudijimo kopiją bei įrašyti mirties datą. Jei mirusysis savo „Facebook“ paskyros skiltyje „Palikimo kontaktas“ (angl. „legacy contact“) buvo nurodęs asmenį, kuris tvarkys jo paskyrą po jo mirties, prašymą ištrinti paskyrą gali pateikti tik šis mirusiojo pasirinktas asmuo. Plačiau apie pasirinktus asmenis skaitykite čia.
• „Pašalinkite šią paskyrą, nes jos savininkas yra mediciniškai pripažintas neveiksnus“ (angl. Please remove this account because the account owner is medically incapacitated). Pasirinkę šią parinktį, turėsite pridėti jūsų vardu turimus globos ar kitų dokumentų kopijas bei globojamo asmens medicininę diagnozę patvirtinančių medicininių dokumentų kopijas.
• „Noriu pateikti specialią užklausą“ (angl. I have a special request). Pasirinkęs šią parinktį, galėsite pateikti aukščiau aprašytus prašymus bei paprašyti papildomos informacijos apie mirusio asmens nustatytus palikimo tvarkytojo kontaktus, taip pat pranešti, jei mirusio asmens paskyra yra užgrobta ar kad kas nors kitas socialiniame tinkle „Facebook“ prisistato mirusiu asmeniu ir pan. (1 pav.).

1 pav. Neįgalaus arba mirusio žmogaus „Facebook“ paskyros tvarkymas

Plačiau apie mirusių žmonių paskyras galite pasiskaityti šioje „Facebook“ nuorodoje: https://www.facebook.com/help/275013292838654?helpref=hc_global_nav.

Susiję straipsniai

Rekomenduojami „Facebook“ privatumo nustatymai

Kiekvienam socialinio tinklalapio „Facebook“ naudotojui svarbu žinoti, kokią jo profilio informaciją gali matyti kiti šio tinklo nariai – draugai...

Ką daryti, jei jūsų „Facebook“ paskyra užblokuota ?

Įsitikinkite, kad jūsų paskyra užblokuota. Pasinaudokite slaptažodžio keitimo forma, kurią rasite tinklalapyje...

Kaip pašalinti „Facebook“ paskyrą

„Facebook“ profilį pašalinti galima dviem būdais: laikinai jį sustabdyti su galimybe susigrąžinti arba visiškai ištrinti. Šiame straipsnyje...