Būk saugus elektroninėje erdvėje!

Rekomenduojami „Facebook“ privatumo nustatymai

*spausdinti*

Kiekvienam socialinio tinklalapio „Facebook“ naudotojui svarbu žinoti, kokią jo profilio informaciją gali matyti kiti šio tinklo nariai – draugai ar kiti asmenys. Norint išvengti privatumo pažeidimų, rekomenduojame patikrinti savo „Facebook“ paskyros nustatymus ir atlikti pakeitimus pagal pateiktas rekomendacijas.

Prisijungus prie socialinio tinklo paskyros pirmiausia reikia paspausti simbolį , esantį dešiniajame viršutiniame kampe, ir pasirinkti nustatymų (angl. settings) skiltį. Tada kairiajame viršutiniame kampe pasirinkti mygtuką „privatumas“ (angl. privacy). Pasirodžiusiame nustatymų lange patariame atlikti nustatymus, kurie žemiau pateiktame paveikslėlyje pažymėti raudonai. Pakeitimai atliekami paspaudus mygtuką „redaguoti“ (angl. edit), esantį dešinėje pusėje.

  

Kita nustatymų grupė, kurioje rekomenduojame patikrinti nustatymus, yra „metraštis ir žymėjimas“ (angl. timeline and tagging). Žemiau pateiktame paveikslėlyje raudonai pažymėti svarbiausi rekomenduojami pakeitimai. Jie taip pat atliekami paspaudus mygtuką „redaguoti“ (angl. edit), esantį dešinėje pusėje.

  

Naudojant „Facebook“ paskyrą galima registruotis įvairiose internetinėse svetainėse bei autorizuoti prisijungimą prie internetinių programėlių ar žaidimų. Bukite budrūs, nes svetainės ar programėlės prie kurių prisijungiate naudodamiesi „Facebook“ išsaugo jūsų duomenis ir gali juos atskleisti. Svetainių ir programėlių nustatymus galite rasti nustatymų skiltyje, paspaudę mygtuką „Programėlės ir svetainės“ (angl. apps and websites). Nustatymų lange galite matyti, kokios programėlės yra įdiegtos jūsų paskyroje. Šiuos nustatymus galite redaguoti, ištrinti nereikalingas ar nenaudojamas programėles, paspaudę simbolį  . Mes rekomenduojame pašalinti visas egzistuojančias sąsajas ir nenaudoti asmeninės „Facebook“ paskyros registruojantis internetinėse svetainėse ar jungiantis prie internetinių programėlių.

  

Blokavimo (angl. blocking) funkcija taip pat gali padėti išvengti privatumo pažeidimų. Šiuos nustatymus taip pat galima rasti pagrindiniame nustatymų lange. Jei norite, kad ne visi jūsų „Facebook“ sąraše esantys draugai galėtų matyti jūsų talpinamą draugams skirtą informaciją, įtraukite šiuos draugus į apribotųjų sąrašą, ir jie galės matyti tiktai viešus jūsų įrašus. „Facebook“ neinformuoja jūsų apribotų draugų, kad juos pridėjote į apribotųjų sąrašą. Taip pat galite blokuoti naudotojus, programėlių ir svetainių duomenų užklausas, kvietimus į renginius, programėles, kvietimus prisijungti prie grupių bei grupes.

 

Užduokite mums klausimą

Kaip pranešti apie žalingą turinį internete

IP

 

Naujienų prenumerata

Užsisakyti